6. Sınıf 24. Hafta - Ayıkla Pirincin Taşını | Bilişimci Ali

6. Sınıf 24. Hafta - Ayıkla Pirincin Taşını

, , 1 comment
6.sınıf 24.hafta ayıkla pirincin taşını

KAZANIMLAR

    6.5.1.8. Hatalı bir algoritmayı doğru çalışacak biçimde düzenler.

MATERYALLER

    🔗 Günlük Plan
    🔗 Ders Notu

ÖNERİLEN DERS AKIŞI

     1.Haydi Sırala! Çalışma Kâğıdı: 
    "Günlük yaşamımızda yaptığımız işler gibi doğa olaylarının da kendi döngüleri ve algoritmaları vardır. Biraz düşündüğümüzde, bu döngülerin tamamlanabilmesi için de belli işlem adımlarının gerçekleşmesi gerektiğini fark edebiliriz. Haydi Sırala çalışma kâğıdında doğadaki su döngüsüne ilişkin görseller yer alıyor. Bu tabloda görüldüğü gibi su döngüsü yağışla başlıyor. Diğer aşamaların görselleri ise tablonun altında karışık olarak verilmiş. Sizden istenen bu resimleri keserek tablodaki uygun yerlere yapıştırmanız. Bazı aşamalarda birden fazla görselin yer aldığına dikkat ediniz. Bu nedenle tablo üzerinde, aynı anda meydana gelen olaylar için birden fazla görselin yerleştirilebileceği boşluklar mevcut."
    Açıklama yapıldıktan sonra öğrencilere etkinliği tamamlamaları için 5 dakika süre veriniz ve sonra doğru yanıtları paylaşınız.

    2.Farkı Fark Edelim İnteraktif Sıralama Etkinliği: Karışık bir şekilde verilen algoritma örneklerini doğru sırayla yerleştiriniz. Doğru sıralamayı oluşturduğunuzda doğruluğunu kontrol etmek için mavi tike tıklayınız.
    Not: Sağ üst kısımdan tam ekran yaparak etkinliği daha rahat gerçekleştirebilirsiniz.



    3.Böyle Biçim Ne Bu Hikâye Çalışma Kâğıdı: Öğrencilere hikayenin akışında anlamsal ve kavramsal yanlışlıklar olduğu bilgisini veriniz. Sözcüklerin yerlerini değiştirerek metni anlamlı bir hâle getirmelerini isteyiniz.



    4.Ayıkla Pirincin Taşını İnteraktif Sıralama Etkinliği: Karışık bir şekilde verilen algoritma örneklerini doğru sırayla yerleştiriniz. Doğru sıralamayı oluşturduğunuzda doğruluğunu kontrol etmek için mavi tike tıklayınız.
    Not: Sağ üst kısımdan tam ekran yaparak etkinliği daha rahat gerçekleştirebilirsiniz.



    5.Ders Notu: Kısa özetin yer aldığı ders notunu konu tekrarı olması açısından eve ödev olarak veriniz.


ÖNCESİ - SONRASI


1 yorum:

Nasıl buldun?