Bilge Kunduz Nedir? | Bilişimci Ali

Bilge Kunduz Nedir?

, , No Comments
Bilge Kunduz nedir?

    Bilge Kunduz Etkinliği Nedir?
    Bilge Kunduz Etkinliği, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları attırırken eğlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. Etkinlik Ankara Üniversitesi bünyesinde gönüllü akademisyenler tarafından yürütülmektedir.


    Bilge Kunduz Etkinliğine Nasıl Katılabiliriz?

    1.Etkinlik İçin Öğretmenler Ne Yapmalı?
    Okulların, etkinliğine katılması için her okulda bir koordinatör bulunması gerekmektedir. Koordinatörlerin bilgekunduz.org sitesinden “koordinatörlük başvurusu” yapması gerekmektedir. Başvuru yapmak için tıklayınız.
    Koordinatörler okullarını kaydettiklerinde otomatik olarak bir okul kodu oluşturulacaktır. Koordinatör öğretmenlerin bu kodu tüm öğrencilere vermesi ve etkinlik ile ilgili bilgilendirmesi yeterlidir.

    2.Etkinlik İçin Öğrenciler Ne Yapmalı?
    Bilge Kunduz Etkinliğine bireysel olarak katılım söz konusu değildir. Etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerin, okullarında bulunan Bilge Kunduz Koordinatörü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Öğrenciler etkinliğe internet bağlantısı olan bir bilgisayar kullanarak çevrimiçi olarak katılabilirler.

     Etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerin etkinlik süresi içinde http://bilgekunduz.ankara.edu.tr/ sitesine bağlanması ve Okul Kodu, Sınıfı, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı bilgilerini girmesi yeterlidir.
    
    Bilge Kunduz etkinliğinden bir hafta sonra, koordinatörler etkinlik sonuçlarını öğrenciler ile paylaşabileceklerdir. Ekinliği tamamlayan her öğrenci için özel olarak tasarlanmış katılım belgesi elektronik belge olarak verilecektir.


    Bilge Kunduz Etkinliğinin Geçmiş Yıllardaki Görevlerine Nasıl Ulaşabilirim?

    Bilge Kunduz Etkinliği Öğrencilere Neler Kazandıracak?
  • Etkinlik sonunda katılım belgesi alabilirsiniz.
  • Görevleri tamamlarken eğlenebilirsiniz.
  • Derinlemesine düşünme sürecini deneyimleyebilirsiniz.
  • Problemlere farklı bakış açıları ile çözüm üretme konusunda uygulama yapabilirsiniz.
  • Enformatik konusu ile ilgili yeteneğinizi test edebilirsiniz.


    Etkinlik süreci nasıl gerçekleşiyor? 
    Bilge Kunduz etkinliğinde, çözülmesi gereken 15 görev bulunmaktadır. Kolay, orta ve zor olmak üzere üç farklı zorluk derecesinde ve her bir zorluk derecesinde beş soru olmak üzere görevler sunulmaktadır. Öğrenciler görevleri başarılı olarak tamamladıkça, görevlerin zorluk derecesi değişerek ekrana gelmektedir.

    Zorluk derecesi kolay olan görevler 6 puan, orta zorluk derecesindeki görevler 9 puan ve zor olan görevler ise 12 puan olarak hesaplanacaktır. Bir etkinlikte alınabilecek en yüksek puan 135’tir. Soruların zorluk derecesine göre puanlama yapılmaktadır.

    Görevleri çözebilmek için hesap makinası, kağıt ve kalem kullanımına izin verilecektir.

    Enformatik Nedir?
    Enformatik, her yönüyle insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan bilginin, nasıl üretildiği, iletildiği ve kullanıldığını inceleyen bir bilim dalıdır. Resimler, görüntüler, metinler ve istatistikler gibi çeşitli formattaki bilginin tabiatını ve fikir ile ilişkisini inceler.


    Bilgi İşlemsel Düşünme Nedir?
    Bilgi İşlemsel Düşünme, insan zihninin iyi yaptığı şeyleri insan zihniyle, bilgisayarların iyi yaptığı şeyleri de bilgisayarla yapmaktır. Bilgi işlemsel düşünme bir problem çözme sürecidir.

    Bilge Kunduz Adı Nereden Geliyor?
    Kunduz’un etkinlik sembolü olarak seçilmesinin nedeni, kunduzların gerçek hayatta hedefine ulaşmak için yoğun çaba göstermeleri ve çalışkan olmalarıdır.


    Bilge Kunduz Etkinliğinin Tarihçesi
    İlk uluslararası enformatik etkinliği, 2004 yılında Litvanya’da düzenlenmiş ve daha sonra hızla diğer ülkelere yayılmıştır. 2012 yılında 500.000’den fazla öğrenci etkinliğe katılmıştır. Başlangıcından bu yana, birçok Avrupa ülkesi etkinliğe katılmış ve hala da katılmaya devam etmektedir.

    Daha fazla bilgi için bebras.org sitesini veya bilgekunduz.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Yararlanılan Kaynaklar

0 Yorum:

Yorum Gönder

Nasıl buldun?