Blockly Games Nedir? | Bilişimci Ali

Blockly Games Nedir?

, , No Comments
Blockly Games Nedir

    BLOCKLY GAMES NEDİR?

    Blockly, blok tabanlı görsel programlama dilleri ve editörleri oluşturmak için JavaScript programlama dili için bir istemci tarafı kütüphanesidir. Google’ın bir projesidir ve Apache Lisansı 2.0 altında yayınlanan ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır.

    Blockly Games programlamayı öğreten bir dizi eğitici oyundur. Daha önceden bilgisayar programlama deneyimi olmayan çocuklar için tasarlanmıştır. Oyuncular, oyunların sonuna gelindiğinde, geleneksel metin tabanlı dilleri kullanmaya hazır olacaktır.

    Blockly Oyunlar, geleceğin programcılarını teşvik etmek için Google tarafından yürütülen bir projedir. Oyunlar, oyuncunun hızını kendi ayarlayabileceği ve kendi kendine öğrenebileceği şekilde tasarlanmıştır.

    Blockly Games bölümlerini denemek için http://blockly.eba.gov.tr/ veya blockly.games adreslerini kullanabilirsiniz.

    BLOCKLY GAMES BÖLÜMLERİ

blocky puzzle
Puzzle (bulmaca) Blocky’de kullanılan şekillere ve parçaların birbiriyle nasıl birleştiğine hızlı bir giriş yapar. Puzzle bölümüne gitmek için tıklayınız. Puzzle bölümünün çözümleri için tıklayınız. 
blockly maze

Maze (labirent), döngülere ve koşullu ifadelere giriş yapar. Başlangıçta basit olan oyun, her aşamada daha da zorlaşır. Maze bölümüne gitmek için tıklayınız. Maze bölümünün çözümleri için tıklayınız.

blockly bird
Bird (kuş) koşullu ifadelerin derinlerine iner. Karmaşıklığı giderek artan koşullarla kontrol akışı keşfedilir. Bird bölümüne gitmek için tıklayınız. Bird bölümünün çözümleri için tıklayınız.

blockly turtle
Turtle (kaplumbağa) döngüleri derinlemesine incelemenizi sağlar. İç içe döngüler kullanarak bir resim yapın ve Reddit üzerinden yayınlayarak sanatınızı tüm dünyaya gösterin. Turtle bölümüne gitmek için tıklayınız. Turtle bölümünün çözümleri için tıklayınız.

blockly movie
Movie (film) matematiksel denklemlere giriş yapar. Matematik kullanarak bir animasyon hazırlayın. Sonra da filminizi Reddit üzerinden tüm dünyaya yayınlayın. Movie bölümüne gitmek için tıklayınız. Movie bölümünün çözümleri için tıklayınız.

blockly music
Music (müzik)
, fonksiyonlara giriştir. Müzik oluşturmak için fonksiyonları kullanın. Ardından müziğinizi dünyanın dinlemesi için yayınlayın. Music bölümüne gitmek için tıklayınız. Music bölümünün çözümleri için tıklayınız.
blockly pond tutor
Pond Tutor (havuz öğreticisi), metin tabanlı programlamaya giriş yapar. Bir metin düzenleyici vasıtasıyla gerçek JavaScript arasında gidip gelen seviyelerden oluşur. Pond Tutor bölümüne gitmek için tıklayınız. Pond Tutor bölümünün çözümleri için tıklayınız.
blockly pond
Pond (havuz), en akıllı ördeği programlama yarışmasıdır. Öbek veya JavaScript’ten birini kullanın. Pond bölümüne gitmek için tıklayınız. Pond bölümünün çözümleri için tıklayınız.



0 Yorum:

Yorum Gönder

Nasıl buldun?