6. Sınıf 23. Hafta - Farklı Yollardan Aynı Çözüme | Bilişimci Ali

6. Sınıf 23. Hafta - Farklı Yollardan Aynı Çözüme

, , No Comments
6.sınıf 23.hafta farklı yollardan aynı çözüme

KAZANIMLAR

    6.5.1.5. Problemin çözümü için bir algoritma geliştirir.
    6.5.1.6. Bir algoritmanın çözümünü test eder.
    6.5.1.7. Farklı algoritmaları inceleyerek en hızlı ve doğru çözümü seçer.

MATERYALLER

    🔗 Ders Notu

ÖNERİLEN DERS AKIŞI

    1.Zafer Labirenti Çalışma Kâğıdı: Öğrencilere çocuğun servise ulaşması için hangi yolların kullanabileceğini sorunuz ve bu yolu veya yolları kalemle işaretlemelerini söyleyiniz. Öğrencilerin çizilen yolları uzunluklarına göre ayırt edip edemediklerini sorunuz. Daha sonra labirent içerisindeki her bir noktanın bir birimi ifade ettiğini belirtiniz ve yanıtlarında bir değişiklik olup olmadığını gözlemleyiniz. Gelen yanıtlardan sonra sıra arkadaşlarıyla ikili olarak tahtaya çizilen yollardan en kısa olanını algoritma biçiminde yazmalarını söyleyiniz.


    2.En Kısa Yol Çalışma Kâğıdı: Öğrencilere beş dakika süre veriniz ve etkinliği tamamlamalarını bekleyiniz. Daha sonra yanıtları sınıfta tartışınız ve doğru yanıtları öğrencilerle paylaşarak etkinliği bitiriniz.


    3.Okul İçinde Yolculuk Etkinliği: Öğrencileri beş kişilik gruplara ayırınız. Gruplara
bir hedef belirleyerek oraya giden bir algoritma yazacaklarını ve bunun için grup olarak çalışacaklarını söyleyiniz. Algoritmayı yazarken ölçüm yapmak, uzaklığı hesaplamak amacıyla sınıf dışında çalışabileceklerini söyleyiniz.

    Gruplar algoritmaları yazdıktan sonra her grubun algoritmasını farklı bir gruba veriniz. Gruplara ellerindeki algoritmayı adım adım uygulamalarını ve uygulama yaparken varsa algoritma üzerindeki yanlışları not almalarını söyleyiniz.

    4.Ders Notu: Kısa özetin yer aldığı ders notunu konu tekrarı olması açısından eve ödev olarak veriniz.

ÖNCESİ - SONRASI



0 Yorum:

Yorum Gönder

Nasıl buldun?