5. Sınıf 22. Hafta - Ver Elini Veri | Bilişimci Ali

5. Sınıf 22. Hafta - Ver Elini Veri

, , 1 comment
5.sınıf 22.hafta ver elini veri

KAZANIMLAR

    5.5.1.6. Problemi çözmek için gerekli değişken, sabit ve işlemleri açıklar.

MATERYALLER

    🔗 Günlük Plan
    🔗 Ders Notu

ÖNERİLEN DERS AKIŞI

    1.Diş Doktoru Mehmet Bey’in Muayenehanesi Görseli: Bir dişçi muayenehanesinde (5.2.4.A1 - Diş Doktoru Mehmet Bey’in Muayenehanesi Görseli) diş doktoru Mehmet Bey akşama kadar 15 hasta ile ilgilenmiştir. Buradaki dişçi koltuğu sabit, gelip giden hastalar ise değişkendir.


    2.Kek Yapıyoruz Görseli: Örneğin kek yaparken bazı malzemelerimiz sabittir. Neredeyse bütün keklerde un, yumurta, şeker, kabartma tozu kullanılır. Bu malzemeleri sabit olarak düşünebiliriz. Ancak kekimize aşağıdaki malzemelerden canımızın istediği birini eklersek kekimizin lezzeti değişir.
    Fındık, Ceviz, Üzüm, Tarçın, Elma, Kakao vb. Sabit olan malzemelerin yanında o günkü isteğimize göre eklediğimiz yukarıdaki malzemeleri de değişken olarak isimlendirebiliriz.


    3.Oyunlar İçerisinde Sabit ve Değişken Kavramları: Öğrencilerle oynamaktan hoşlandıkları oyunlardaki sabit ve değişkenleri analiz edin. 3 farklı oyun için örnekler verilmiştir. Bu örnekler üzerinden gidebileceğiniz ve sabit ve değişkenlerin devamını öğrencilerle tartışarak bulabileceğiniz gibi sınıfta en çok sevilen oyunları ele alıp onları da analiz edebilirsiniz.


    4.Sabit mi? Değişken mi? İnteraktif Eşleştirme Etkinliği: Aşağıda belirecek ifadeleri ait oldukları tarafa sürükleyerek bırakın. Eşleştirme bittiğinde doğruluklarını kontrol etmek için mavi tike tıklayınız.
    Not: Sağ üst kısımdan tam ekran yaparak etkinliği daha rahat gerçekleştirebilirsiniz.


    5.Ders Notu: Kısa özetin yer aldığı ders notunu konu tekrarı olması açısından eve ödev olarak veriniz.

ÖNCESİ - SONRASI



1 yorum:

Nasıl buldun?